От партията мотивират решението си за изключването на Божанков: Правилникът на

...
От партията мотивират решението си за изключването на Божанков: Правилникът на
Коментари Харесай

Явор Божанков е аут от БСП. Това се случи, след като обяви, че Русия е агресор

От партията стимулират решението си за изключването на Божанков:

 

Правилникът на парламентарната група планува: „ Чл. 26 (2) Всеки депутат е задължен да извършва решенията на управлението и Общото заседание. Може да показва противоречие на Общото заседание, само че след взимане на решение, е задължен да го извършва. (3)… Парламентарната група може да изключи член на групата при редовно безучастие в работата на Народното събрание и на парламентарната група или при обилни нарушавания на политиката на Българска социалистическа партия и съдружното съглашение. Решението се приема с болшинство от две трети от членовете на Парламентарната група. “

Причина за това решение стана изявление и гласоподаване на Божанков за даване на военно-техническа помощ за Украйна, макар решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия и Общото заседание на парламентарната група да се гласоподава „ срещу “.

 

Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ прикани Явор Божанков да напусне Народното събрание и да освободи мястото за идващия в листата.

 

Явно в Българска социалистическа партия не търпят друго мнение. Българска социалистическа партия не са се оттърсили от своите властнически модели.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР